Betoninfra
Nieuwsbrief december 2017
Vier nieuwe vop’s op Lelystad Airport
Op Lelystad Airport worden vier nieuwe vliegtuigopstelplaatsen (vop’s) aangelegd. De vier betonnen opstelplaatsen liggen naast elkaar op een platform van 200 m lang en 45 m breed. De eigenschappen van het toegepaste beton zorgen ervoor dat het beton vloeistofdicht is en bestand tegen vorst en dooizouten. 
Lees verder >>
Nieuwe koepel betonsector, Betonhuis, een feit
De drie grootste spelers in de Nederlandse betonmarkt verenigen zich onder een nieuwe koepel: Betonhuis. De Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland, het Cement&BetonCentrum en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortel-fabrikanten in Nederland tekenden 1 december voor deze samenwerking.
Lees verder >>
Reflectiescheuren in DGB-verhardingen met ZOAB-deklaag
In de afgelopen jaren heeft TU Delft in opdracht van Rijkswaterstaat en Boskalis onderzoek gedaan naar de oorzaken van scheurvorming op een aantal autosnelwegen met een doorgaand gewapende betonverharding (DGB) en een ZOAB-deklaag. In de ZOAB-deklaag zijn na 5 à 10 jaar reflectiescheuren ontstaan vanuit de dwarsscheuren in de onderliggende DGB-verharding
Lees verder >>
Bermbeton bijna helft dunner met wapeningscomposiet
Ter verbreding van het fietspad tussen Deurningen en Weerselo in Overijssel, is een innovatieve bermverharding aangelegd. Onder het beton van de twee proefvakken is een wapeningscomposiet aangebracht waarmee  de dikte van de bermverharding bijna gehalveerd kan worden. 
Lees verder >>
Veilig betonnen fietspad door bosrijk gebied
Tussen Groesbeek en Nijmegen is een 5 km lang betonnen fietspad aangelegd. Gezien de beperkte werkbreedte aan één zijde is het fietspad machinaal aangelegd met een slipformpaver.

Lees verder >>

Kort gestort
Berichten over betonprojecten in het nieuws.

  • 'Slechtste fietspad' van Emmen is opgeknapt
  • Fietspad langs Oude Oever in Dalfsen wordt verbreed
  • Coevorden stopt miljoenen in onderhoud wegen
  • Terneuzen vervangt tegelfietspaden door beton

Lees verder >>
Agenda

13th International Symposium on Concrete Roads
19 t/m 22 juni 2018, Berlijn

CROW Infradagen
27-28 juni 2018, Arnhem

Lees verder >>
BetonInfra
www.betoninfra.nl
info@betoninfra.nl
E-mail opties
Aanmelden
Afmelden
Doorsturen
Partners: