Betoninfra
Nieuwsbrief september 2017
De droom is van beton
Alles is anders aan de rotonde op de kruising van de Roermondseweg en de Terracottalaan in Steyl, gemeente Venlo, die maandag 4 september 2017 in gebruik genomen is. Hij is weliswaar rond, maar de samenwerkingsvorm, de bouwsnelheid en de toegepaste materialen zijn compleet anders. De rotonde heeft de naam 'De Droom' gekregen.

Lees verder >>
Ontbijtsessie over betonverhardingen in de stad
BetonInfra is aanwezig op de Dag van de Openbare Ruimte op 27 en 28 september in de Jaarbeurs in Utrecht. Op beide dagen staat om 9 uur het ontbijt klaar, waarna BetonInfra u bijpraat over betonverhardingen in de stedelijke omgeving. Aanmelden is nog mogelijk.
Lees verder >>
Milieuwinst versus levensduur: CO2-winst door minder cement?
De maatschappij verduurzaamt en dat raakt ook beton. EMVI-kortingen, BREEAM, Duurzaam Betonakkoord en tal van andere initiatieven zijn gericht op een verlaging van het CO2-profiel van beton. Dat is een goede zaak omdat dit de cement- en betonindustrie aanzet tot innovatie.
Lees verder >>
Nieuw: publicatie Standaardconstructies betonverhardingen
Om opdrachtgevers tegemoet te komen met de mogelijkheid om voor een betonverharding te kiezen, heeft het Cement&BetonCentrum een nieuwe publicatie samengesteld. Voor de meest in Nederland voorkomende betonverhardingen zijn hiervoor standaard-wegconstructies/bestekdiktes  berekend.
Lees verder >>
Nieuwe rotonde Gemert wordt ingeschoven
Op 17 oktober 2017 wordt aan de Handelseweg in Gemert (NB) een betonnen rotonde op zijn plek geschoven. De constructie weegt 1,3 miljoen kg en deze inschuiftechniek is voor een rotonde nog niet eerder toegepast.
Lees verder >>
Veel figuratief beton in randweg Haps
Om de leefbaarheid in Haps te verbeteren is een nieuwe randweg aangelegd. De middengeleiders voor dit project zijn aangelegd in printbeton. De koppen zijn voorzien van een blokverbandmotief dat later zwart/wit is gespoten. Het middenstuk heeft een keimotief en is gewoon grijs. 
Lees verder >>
Nieuwe betonverharding in tunnel van randweg Schiphol
In opdracht van Schiphol is de betonnen verharding vernieuwd in de tunnel van de randweg die parallel loopt aan de A4. De wegverharding in de tunnel komt lager te liggen zodat de tunnelhoogte weer voldoet aan de Europese norm.
Lees verder >>
Kort gestort
Berichten over betonprojecten in het nieuws.
  • Familiepad in Boswachterij Westerschouwen
  • Roosendaal: printbeton moet onkruidgroei tegengaan
  • Terneuzen vervangt tegelfietspaden door beton
Lees verder >>
Agenda
Dag van de Openbare Ruimte
27 en 28 september 2017, Utrecht (stand 2.2.11)
Op beide dagen om 9.00 uur: Ontbijtsessie BetonInfra over Beton in de stedelijke omgeving

23e Belgisch Wegencongres
4 t/m 6 oktober 2017, Brussel

13th International Symposium on Concrete Roads
19 t/m 22 juni 2018, Berlijn

CROW Infradagen
27-28 juni 2018, Arnhem
Lees verder >>
BetonInfra
www.betoninfra.nl
info@betoninfra.nl
E-mail opties
Aanmelden
Afmelden
Doorsturen
Partners: