Betoninfra
Nieuwsbrief juni 2017
Nieuwe betonnen wegdekken beduidend stiller
Bij de aanleg van de HOV-buslijn op de Huizingalaan in Eindhoven in 2015 zijn twee proefvakken aangelegd waarbij de verwachting is dat deze betonverhardingen minder geluid produceren. Op de proefvakken zijn onlangs geluidmetingen uitgevoerd.
Lees verder >>
TU/e print gewapend en voorgespannen betonnen brug
Op de betonprinter van de TU Eindhoven is BAM begonnen met het printen van 's werelds eerste 3D-geprinte brug van gewapend en voorgespannen beton. Een extra bijzonderheid is dat de onderzoekers in de groep van Theo Salet, hoogleraar betonconstructies, erin zijn geslaagd een proces te ontwikkelen om de wapening mee te printen. 
Lees verder >>
Vencon 2.0 vs Eurocode 1 en 2
Met enige regelmaat wordt de vraag gesteld of met Vencon 2.0 een berekening overlegd kan worden, die gebaseerd is op Eurocode 1 en 2 en daarmee voldoet aan de Europese constructienormen. Is deze vraag reëel? Wim Kramer, betoninfraspecialist bij het Cement&BetonCentrum, geeft zijn standpunt.
Lees verder >>
Constructieve betonnen rotonde op zeer zachte ondergrond
In opdracht van de provincie Noord-Brabant heeft aannemer Heijmans een betonnen rotonde aangelegd op de N283 tussen Hank en Dussen. Om een duurzame rotonde te maken op de veenachtige ondergrond is gekozen voor een constructieve betonnen rotonde.
Lees verder >>
Betonnen proefdraaiplaats op Eindhoven Airport
Samen met hoofdaannemer Dura Vermeer heeft Den Ouden Groep op Eindhoven Airport zowel de proefdraaiplaats voor vliegtuigen als de toegangsweg naar deze opstelplaats aangelegd in beton. De proefdraaiplaats dient voor het testen van de motoren van militaire vliegtuigen.
Lees verder >>
Uitbreiding Lelystad Airport met vier opstelplaatsen
Om de economische functie van Schiphol te versterken, investeert het Amsterdamse vliegveld in Lelystad Airport. In de loop van 2017 worden hier vier nieuwe betonnen opstelplaatsen aangelegd. Deze uitbreiding wordt later gevolgd met nog eens vier opstelplaatsen.
Lees verder >>
Recylebeton in regeling Mia/Vamil
In de nieuwe Mia/Vamil Regeling 2017 wordt recyclinggranulaat gehonoreerd als duurzaam in circulair beton. De maatregel zal een verdere motivatie voor bouwopdrachtgevers zijn om meer recyclinggranulaat (betongranulaat, thermisch gereinigd grind of ballastgrind) in beton voor te schrijven.
Lees verder >>
Kort gestort

Berichten over betonprojecten in het nieuws.
  • Tegels fietspad Berltsum vervangen door beton
  • Venlo bouwt Cradle to Cradle rotonde
  • Parallelweg Schokkerringweg wordt fietspad

Lees verder >>
Agenda

Dag van de Openbare Ruimte,
27 en 28 september 2017, Utrecht
BetonInfra is aanwezig op de Dag van de Openbare Ruimte (stand 2.2.11 en lezingenprogramma).


13th International Symposium on Concrete Roads
19 t/m 22 juni 2018, Berlijn
 
Lees verder >>
BetonInfra
www.betoninfra.nl
info@betoninfra.nl
E-mail opties
Aanmelden
Afmelden
Doorsturen
Partners: