Betoninfra
Nieuwsbrief september 2019
7.000 m2 betonpaden in Tilburgse Spoorpark
Het voormalige Van Gend&Loos-terrein in het centrum van Tilburg is in een jaar tijd omgetoverd tot het Spoorpark, één van de grootste burgerparticipatieprojecten in Nederland. In het park ligt 7.000 m2 aan betonnen wandel- en skatepaden, uitgevoerd in vezelversterkt beton.
Lees verder >>
Eerste turborotondes op Maasvlakte
Op de Maasvlakte zijn de eerste twee turborotondes van de Rotterdamse haven aangelegd. De betonnen rotondes liggen in de Dardanellenstraat en vervangen twee gelijkvloerse kruisingen. 
Lees verder >>
EUPAVE Infographic Duurzamere wegen met beton!
EUPAVE, de European Concrete Paving Association, heeft een infographic samengesteld met uitleg en documentatie waarom je met beton duurzamere wegen kunt aanleggen. De Engelstalige versie is al te vinden op de website van EUPAVE:
https://www.eupave.eu/eupave-releases-infographic-concrete-pavements-make-road-more-sustainable/
Binnenkort verschijnt ook een Nederlandstalige versie.
 
Vezelversterkt beton voor buitenverharding DC Westfields
In augustus is de buitenverharding van het docking station op DC Westfields in Oirschot afgerond. Voor de verharding op het distributiecentrum is gekozen voor een combinatie van betonklinkers en beton. In plaats van traditionele wapening is gekozen voor vezelversterkt beton.
Lees verder >>
12 km betonnen barriers in Rotterdamsebaan
In opdracht van de metropoolregio Rotterdam Den Haag wordt de nieuwe Rotterdamsebaan aangelegd, met toeritten naar de tunnels en barriers in de tunnel. Uiteraard zijn deze barriers uitgevoerd in beton in een aantal verschillende uitvoeringsvarianten.
Lees verder >>
Betonweg voorkomt wortelopdruk
In opdracht van de gemeente Dalfsen zijn dit voorjaar werkzaamheden uitgevoerd aan de Jagtlusterallee in Nieuwleusen. Over een lengte van 1.700 m is de asfaltverharding vervangen door een betonverharding. De kans op wortelopdruk is hiermee verleden tijd.
Lees verder >>
Kort gestort
  • Beton in plaats van asfalt op fietspad Dronterweg: "Zorgt voor rijcomfort en veiligheid"
  • Wethouders zetten duurzame stappen
  • Fietspad Kamperstraatweg wordt verbreed
  • Park Meerstad met bijzonder element: strak fietspad van beton
  • Aanleg fietspad door Brunssummerheide
Lees verder >>
BetonInfra
www.betoninfra.nl
info@betoninfra.nl
E-mail opties
Aanmelden
Afmelden
Doorsturen