Betoninfra
Nieuwsbrief oktober 2018
Betoverende betonnen paden in Toverland
Toverland in Sevenum heeft zijn attractiepark uitgebreid met 7 ha. Met gekleurd beton en waterpartijen is een levensechte lagune nagebootst, omsloten door een boulevard van printbeton. Hoewel de complete verharding van beton is, doet het geheel natuurlijk aan, het is een aaneenschakeling van kleuren en organische vormen. Bij de aanleg was het de kunst om de gangbare ‘wegenbouwwerkwijze’ compleet los te laten.
Lees verder >>
170.000 m2 terminalvloer op Maasvlakte
De combinatiedeklaag in de ECT Deltaterminal is aan vervanging toe vanwege oneffenheden en slijtage in het oppervlak. Omdat de aan- en afvoer van containers 24/7 doorgaat, is het project opgedeeld in fases zodat de sensorgestuurde wagens volledig kunnen blijven functioneren. Na afronding rijden de wagens over een 350 mm dikke, ongewapende verdeuvelde betonverharding.
Lees verder >>
Extra dikke betonnen fietspaden op nieuwe dijk
Omdat de fietspaden op de nieuwe dijklichamen in de IJsseldelta ook gebruikt worden door zwaar landbouwverkeer, is gekozen voor extra dikke betonnen fietspaden. Op een deel van de dijk zijn twee parallelle fietspaden gemaakt die doen denken aan een karrenspoor.
Lees verder >>
Bijna 20 km bermbeton in gemeente Zaltbommel
Zaltbommel heeft veel plattelandswegen die intensief gebruikt worden door met name de aan- en afvoer van tuinbouwproducten. In opdracht van de gemeente is daarom tussen januari en juli 2018 bijna 20 km1 bermbeton aangelegd.
Lees verder >>
Betonnen rotondes op Zilverbaan Veldhoven
De Zilverbaan in Veldhoven (NBr) is een nieuwe 2,2 km lange verbindingsweg met twee betonnen rotondes en een ovonde. De weg bestaat uit twee gescheiden rijbanen voor autoverkeer met vrijliggende fietspaden aan weerszijde van de weg.
Lees verder >>
Kort gestort
Berichten over betonprojecten in het nieuws:
  • Fietspad Driebergen Austerlitz eindelijk breder;
  • Fietspad langs Drentse Mondenweg krijgt beton;
  • Genemuiden beschikt over een groene kruising met klinkerprint;
  • Robuuste rotondes naar de Poort van Stein;
  • Geel fietspad op kruin van dijk;
  • Vliegveld Saba wordt van beton.
Lees verder >>
Agenda
Bijeenkomst Kennisplatform Betonwegen ‘Weerbarstig beton’, Venlo
13 november 2018

Betondag, De Doelen Rotterdam
15 november 2018

InfraTech, Ahoy Rotterdam
15- 18 januari 2019
Lees verder >>
BetonInfra
www.betoninfra.nl
info@betoninfra.nl
E-mail opties
Aanmelden
Afmelden
Doorsturen
Partners: